Stillehavet…

Det er noget tid siden jeg sidst har skrevet en opdatering herinde – Men det skyldes næsten udelukkende at eventyret som vi er igang med på Lady A, fylder alt. Så tiden bliver brugt til at opleve og udforske – og knap så meget bag computerskærmen.

Vi har nu passeret Panama Kanalen, som er en ret vild milepæl. Vi er nu for første gang i mange måneder ankommet til et nyt ocean. Nemlig Stillehavet – Verdens største ocean. Det dækker 32 % af jordens samlede overflade og udgør 46 % af alt hav. Vi kommer til og bruge næsten 1 år af jordomsejlingen blot i Stillehavet.

Selve kanalturen foregik meget roligt. Vi havde alle tilmeldt os som line hjælpere til 2 andre danske både et par dage inden. Man skal nemlig være 4 ombord udover skipper, da kanalen kræver 1 person til hver fortøjning. Og det gik godt med de danske både, og det gjorde det heldigvis også for os.

Vi stod op kl 3, og sejlede ud af havnen kl 04 for at samle vores advisor, en mand som guider en igennem kanalen og er i konstant radio kontakt med kanalens folk. Han var super flink og meget professionel.

Turen igennem kanalen varede ialt ca 15 timer fra star til slut. Man skal først igennem 3 sluser op, og så sejler man ca 8 timer for at komme til de næste 3 sluser som skal tage en ned igen. Det er meget fascinerende at opleve hele maskineriet bag, og være i samme “båd” som de store fragtskibe.

De største skibe betaler helt op mod 1 million USD ( ca. 6.1 million danske kroner ) for at komme igennem. Så vi syntes trods alt, at vore pris på ialt godt 15.000 kr er billigt.

Vi ligger nu for anker for første gang i stillehavet, ud for Panama City og rejser videre mod Galapagos hvor vi regner med at være omkring d. 20 april.

Vi glæder os for vildt til og komme ud og opleve et nyt hav og nye lande.

2 meninger om “Stillehavet…

  1. Henny - Jægerspris

    Hej Martin. Dejligt med en opdatering, at det går fint for jer. Og rigtig god vind og skønne oplevelser i Stillehavet, som ikke altid er stille.

Leave a Reply