Om skibet Casablanca

Hvem er Casablanca..

Casablanca er en 450F Lagoon. Det betyder hun er 45 fod eller 14 meter lang samt 8 meter bred.

Casablanca er fra 2017 hvor hun blev hentet i Frankrig – Hendes ejere sejlede hende til Fransk Polynesien hvor jeg var heldig og kunne overtage skibet.

Der er 3 store dobbeltkahytter. i bagbord skrog er der 2 dobbelt kahytter med hver sit private bad og bruseniche. I styrbord skrog er det man kalder owners hull, dvs her er der et lille kontor, et meget stor badeværelse med indbygget vaskemaskine og en stor dobbeltkahyt. I begge stævne har vi vores 2x 1 mands kahytter. De deler toilet/bad med de to andre dobbeltkahytter.

Begge dobbelt kahytter har egen dør og lukkes af mellem gang areal. 1 mands kahyttene har indgang fra dækket. Under døgnsejladser sover man i salonen.

I midten finder man den store salon med pantry. I pantryet er der et gaskomfur, opvaskemaskine, stor fryser og stort køleskab.

Salonen byder på et stort spiseområde – i tillæg er der en stor skydedør ud til udearealet hvor der nemt kan sidde 10 og spise.

Ovenpå er “cockpittet” eller i hvert fald der hvor man styre. Det er samtidigt tagterrassen hvor man kan nyde udsigten og der er plads til afslapning.

Ombord på Casablanca bruger AK og jeg en stor mængde tid og penge på at hun altid står flot, lækker, og iorden. Vi opgraderer hele tiden skibet med nye ting hvis noget trænger. Vi har aldrig reperationer mens gaster er ombord. Når i kommer ombord, så er Casablanca klar og i skal ikke ligge flere uger og vente eller endda fikse skibet før det kan sejle. Vi prioriterer højt at alt skal være tip top når i kommer ombord.

Nedenfor ses plantegningen for båden.

lagoon-450-f-layout-1