Praktisk info/Økonomi

Gast
Du kan blive gast på Casablanca, på flere måder. Nogle er personlige venner, andre gennem de sociale medier og nogle gennem bekendte.

Klik her for at komme til kontaktformularen

Det er en fordel hvis du har sejlerkendskab men det er ingen betingelse. Du lærer at sejle undervejs; det bliver en livsstil.

Skipper udvælger gaster og sammensætter besætningerne for de enkelte togter og forbeholder sig ret til at afvise ansøgninger.

Køjepladser
Der er 3 kahytter ombord fordelt på de 2 skrog. i det ene skrog er skippers kahyt og skippers område. I det andet skrog er der 2 dobbeltkahytter. Derudover kan der redes op til 2 i salonen og yderligere 2 i stævnen på skibet.Det tilstræbes at alle har sin køje ombord, dvs maks 6 ombord inkl Ann Kristin og Martin. De sidste pladser kan bruges til hvis der er overlapning i gaste udskiftning eller hvis der kommer bekendte til skipper eller gast med ombord i kortere tid.  Hver gast har derfor sin egen køje ( dog i samme kahyt ) med tilhørende stuveplads til sit tøj (pladsen svarer til størrelsen af en blød sportstaske. Mål : ca 80x50x40 ) Medbring din bagage i en sportstaske, den kan stuves af vejen (der er ikke plads til kuffert eller hård rygsæk). Pladsen ombord er trang og alting har sin faste plads. Læg tingene på plads efter brug, så vi altid ved, hvor vi kan finde dem.

Sejladserne
er lagt til rette efter at gaster påmønstrer samtidig og er ombord i hele perioden for den enkelte sejlads. Dvs at du forpligtiger dig til at være ombord indtil dato for afmønstring på den/de aftalte sejladser. Der er flere fordele ved denne form : Vi har alle (incl skipper) hele perioden til vores rådighed uden at skulle være afhængig af “lufthavns-stop” i hver uge. Samtidig giver det også en god synergi ombord. Det er “os” som er sammen om turen, og vi kan afstemme forventninger i vores “egen lille familie” på hele turen.

Dykning ombord på Casablanca

Ombord på Casablanca kan vi tilbyde udlån af dykkerudstyr. Vi har flasker, BCD’ere og regulatore samt egen dykkerkompressor. Du medbringer selv dragt, finner, maske og snorkel, så du ved det hele passer til netop dig og ikke skal bøvle med det under dit ophold. Prisen er 175 kr pr dyk. Det dækker indkøbet, slidtage, rep, samt normal vedligehold af al udstyret. Vi starter kun et dyk op hvis der er mindst 3 som vil dykke.

Privatliv
Det er vigtigt at huske, at uanset, hvor social anlagt man er, så vil der til tider være behov for lidt privatliv. Det bedste sted er enten i køjen eller på fordækket. ”Egentid” er en personlig udmelding, som kan benyttes, hvis man har behov for lidt tid alene. Skulle der opstå uoverensstemmelser om bord, er det vigtigt at luften bliver renset, og vi får en snak om tingene.

Medicin
Har du kroniske lidelser og/eller tager medicin dagligt, så skal skipper informeres om hvilken sygdom du måtte have, hvilken medicin du tager og hvor ofte samt de eventuelle bivirkninger af medicinen.
Medbring egen medicin fx mod hovedpine, snue osv. Bedste medicin er dog, at du er i god fysisk form …..
Søsygeplaster eller GO TUR piller er et MUST, også selvom du er erfaren sejler. Indtil nu har flere erfaret værdien af at have det med. Fås på apoteket.

Rusmidler
Alle former for narko, også hash, er strengt forbudt under opholdet – dette gælder også i land. Indtagelse eller opbevaring medfører øjeblikkelig afmønstring. Myndighederne går ikke af vejen for at “splitte” skibet ad, hvis en narkohund sniffer rester af evt. hash. Derudover risikerer båden at blive konfiskeret.

Tobak/alkohol
Båden er non smoking og der nydes ikke alkohol under sejlads. Når vi er i havn eller ligger for anker, så tilstræbes det at vi alle har det rart sammen, og der skal naturligvis kunne nydes en sundowner i cockpittet. Men alt med måde. Har du et specifikt ryger behov, kan der på de lange overfarter laves særaftale med skipper. Men det skal aftales inden du kommer ombord på båden.
Hvad du gør i land mht alkohol og tobak, er din egen beslutning.

Madlavning og rengøring
er et fælles projekt. Det vil sige, at det går på skift. Der er faste rengøringsrutiner samt ekstra rengøring, når vi kommer frem til havn/ankerplads. Gas, vand og elektricitet er begrænsede ressourcer. Det vil sige: Brug kun det absolut nødvendige lys, undgå at vandet løber når du børster tænder. Det kan lyde hysterisk, men det er nødvendigt og kun et spørgsmål om at ændre vaner.

Vedligeholdelse
Til søs repareres og vedligeholdes kun i nødvendigt omfang. I havn eller på ankerplads deltager alle i vedligeholdelsesarbejde, ekstra rengøring, reparationer, proviantering m.m. Det må forventes, at der ved opstart/afslutning af togter vil være vedligeholdelse af op til en dags varighed afhængig af togtets længde.

Opladning
af mobil/iPad/PC/kamera er mulig via USB. ( 220V fra inverter i begrænset omfang). Medbring eget kabel/oplader.

Redningsvest + livline
Forefindes om bord og benyttes under sejlads i mørke, i dårligt vejr samt efter skippers anvisninger.

Rorsvagt
Der er under normale forhold én person på vagt. Skipper tilkaldes såfremt rorsvagten finder det nødvendigt.
Casablanca er udstyret med en top moderne autopilot, men der skal altid være én person over dæk til at holde udkig. Derudover så bruger en autopilot en del strøm. Og vi er jo også afsted for at sejle, og ikke kun får at sætte skibet på auto:)
Vagten skal desuden orientere sig om kurs, vejret, skibstraffik mm.

Fodtøj
På båden har vi aldrig sko på.
I land et par vandre/løbesko (godt, hvis de er skridsikre og tilnærmelsesvis vandtætte). Derudover er vores daglige fodtøj et par klipklapper som altid ligger i gummibåden og som bruges i land til at slentre rundt.

Sejlertøj
Du bør tage et regnsæt med som kan klare en byge.

Husk at tage tøj med hurtigt tørre. Feks er cowboybukser / jeans en dårlig ide.          

                                                                                                                             
Soveudstyr
Det er varmt i troperne – også om natten! Bedst at medbringe et dynebetræk, som du kan krybe ind i, eller bruge over dig,
Et lagen kan også bruges.

Medbring en hovedpude med betræk til din køje, samt et lagen til madrassen.
Ørepropper er en god ide. Det kan være meget varmt derfor anbefaler vi du medbringer en lille 12 volt / USB drevet blæser til din kahyt. En powerbank til at oplade din mobil.

Pakkeliste

 • Kreditkort
 • Pas
 • Forsikring
 • Medicin ( Panodil / Ipren / søsygepiller )
 • Toiletgrej
 • Fodtøj til hikes og et sæt klipklapper til normale ture i land og som kan tåle at ligge i dinghyen med vand.
 • Rygsæk/dryback
 • Mobiloplader
 • Powerbank
 • Pandelygte
 • Maske, Snorkel, finner og dragt
 • Solbriller
 • Håndklæde
 • Hovedpude + betræk, lagen til madras og lagen til at sove med.
 • Lille 12volt blæser til de varme dage.

Køjepenge

At rejse på langtur er hverken en charterferie eller en pakkerejse. Det er et fællesskab som deler udgifterne forbundet med driften af båd og udstyr. Man bidrager med sin del ved at betale “køjepenge” 

Det er vigtigt at du ikke laver et alt for stramt budget, hvis du skal afsted. Dit budget skal kunne bære evt. ændringer i på/afmønstringssteder, evt. sejladsændringer samt udgifter forbundet dermed. Det er dog meget sjældent at på/afmønstringssteder ændres. Derudover kommer der altid uforudsete udgifter når man rejser på eventyr.

Køjepenge skal indbetales ved indgåelse af Gasteplads. Det er din garanti for pladsen er din, og vores for at du kommer.

Hvis du melder fra til et togt tilbagebetales køjepenge ikke og evt andre udgifter du måtte have haft i forbindelse med togtet.

Hvis du, som gast, bliver forhindret i møde op på påmønstringsdagen, så returneres køjepenge ikke. Det er udelukkende en sag mellem gast og forsikringsselskab. Casablanca tilbage betaler ikke pengene for togtet hvis du er forhindret i og rejse ud til båden – Tjek derfor om din forsikring dækker, også i forhold til Covid-19.

Casablanca forbeholder sig desuden ret til at lave ændringer i togtets start destination, sejlende område samt slut destination. Husk på vi er en sejlbåd og ikke et krydstogtskib – vi er derfor nødt til og være fleksible og må alle tilpasse os vejr og andre omstændigheder.

Vi anbefaler derfor også at du booker din flybillet så sent som muligt og først booker din billet hjem igen når togtet nærmer sig sin afslutning. Vi anbefaler også at du benytter en rejseforsikring.

Fælleskassen

Alle om bord bidrager til fælleskassen som dækker udgifter til mad, vand, diesel, havnepenge, indklareringsafgifter, benzin til dinghy, m.m. Beløbet er meget afhængig af, hvilke områder vi sejler i. Individuelle behov som slik, snacks,sodavand m.m. betales for egen regning. Efter erfaringer fra andre langturssejlere, så ligger beløbet pr. måned til fælleskassen på omkring 2000-3000 kr. Men du er selv med til og påvirke fælleskassens udgifter, så det kan svinge. I Fransk Polynesien hvor vi er pt, der er mad generelt ekstra dyrt, og erfaringen er at fællesudgifter pr måned totalt gerne løber op i 2500-3000 kr pr mand. pladsen er reserveret og din når depositum er indbetalt.

 

Klik her for at komme til kontaktformularen

Generelt:

Projektet kan ikke økonomisk stilles til ansvar for evt. ændringer af på/afmønstringssteder, ændrede sejladsplaner eller togter som ikke kan gennemføres pga. krigshandlinger, naturkatastrofer, pandemier, pludselig opståede restriktioner og lignende.