Efterår og vinter i Fransk Polynesien.

Casablanca befinder sig lige nu på 8 breddegrad S 140 grader vest. Vi ligger på Hiva Oa og venter på vinden går i Nord øst så vi kan sejle sydpå til Fatu Hiva. Herfra går sejladsen videre mod Tuamuttos.

Efterår og vinter er jo ofte forbundet med regn,slud, ild i brændeovnen og store trøjer. Sådan er det ikke helt ombord på Casablanca. Selvom det er de kølige måneder her i Marquasas, så bevæger temperaturen sig dagligt op på de 30 gr i skyggen. Vandet holder sig stabilt på de 28 gr og tøjet består mest af badeshorts og strand bikinis.

De seneste par måneder har vi sejlet rundt mellem atollerne i Tuamuttos, dykket med delfiner på Rangiroa, dykker med hajer i Wall of sharks på Fakarava, bevæget os nordpå til Marquasas hvor vi er nu, hvor vi har dykket med Manta Rays, hammerhajer og rev hajer. Om nogle uger går vi ned mod atollen Raroia hvor Thor Heyerdahl gik i land med flåden Kon-Tiki. Her skal vi udforske både over og under vandet, samle kokosnødder og se om vi kan finde præcis hvor Kon-Tiki ramte land.

2 meninger om “Efterår og vinter i Fransk Polynesien.

 1. Henny Gilberg, Jægerspris

  Tusind tak Martin.
  Rigtig dejligt at høre fra dig herfra et Danmark med både sne og sol på en gang. Vi drømmer om sol og varme. Plejer at tilbringe 3 uge på Tenerife ved denne tid, men vi må nøjes med ild i brændeovnen og en god bog. Rigtig god videre rejse og oplevelser.

 2. viggo@dandanell.dk

  Hej Martin og alle dine piger

  Jeg har fået et par mails fra dig og nu prøver jeg om jeg kan svare på mail.

  Når jeg kigger på dine billeder, så er det jo det rene paradis – ene mand og 5 bedårende og kønne piger og så 30 graders varmt vand – jeg er lidt(meget ) misundelig.

  Fortsat god tur og I er vel fri for Corona ude på det store vand.

  Kærlig hilsen

  Viggo

  Fra: Sailing Casablanca Sendt: 8. februar 2021 02:21 Til: viggo@dandanell.dk Emne: [Nyt indlæg] Efterår og vinter i Fransk Polynesien.

  Martin Herløv posted: ” Casablanca befinder sig lige nu på 8 breddegrad S 140 grader vest. Vi ligger på Hiva Oa og venter på vinden går i Nord øst så vi kan sejle sydpå til Fatu Hiva. Herfra går sejladsen videre mod Tuamuttos. Efterår og vinter er jo ofte forbundet med regn”

Leave a Reply