Lady A klar til ny sæson

IMG_2133
Foto taget af Jesper Tomsen – på vej fra Anholt mod Århus i Pinsen 2016

Sæsonen 2016 har været igang længe for Lady A. For første gang har jeg haft Lady A liggende i vandet hele vinteren. Og det er gået ganske fint.

IMG_9581
Første omgang sne kom pludseligt og voldsomt

IMG_9595

Bortset lige fra en uheldig november storm som blæste med mere end 40 m/s direkte fra vest ind i Frederikssund havn. Jeg var ombord på båden, og desværre blev et par klamper vredet og fik ødelagt teaken nedenunder. Derudover ramte noget vindspejlet, så den midterste rude blev knust.

Båden har derfor ligger hos naboværftet her i Roskilde Fjord, og blevet ordnet. Der er kommet nye klamper på, nyt teak og vindspejlet har fået isat en oplukkelig rude i midten, hvilket jeg kommer til at nyde i de varme lande når vi ligger for anker.

Efter 14 måneder i vand, og godt 500 sømil i 2016,og ca 2000 sømil i 2015 kom Lady A på land i Frederikssund Lystbådehavn i maj. Der var ikke en eneste ruer på bunden – kun omkring rorstamme, bovspropel og nogle få på selve skruen.  12 dage på land blev det til, hvor der blev vasket, poleret og ordnet bund.

Nu står skibet fuldstændig klar til sommerens ture – Første længere tur bliver sommerferien som blandt andet går til Norge, med ønske om Bergen som det nordligste mål og ellers langs Sørlandet og måske et smut ind i Gøteborg skærgården.

Håber i alle får en dejlig sæson. Jeg kommer til og dele billeder og beskrivelse af min sommertur her på siden løbende i mindre bidder.

2 meninger om “Lady A klar til ny sæson

 1. Flemming Torp

  Tak for spændende beretning og gode billeder, Martin
  Det er mig ubegribeligt, at du også får tid til jobbet …
  Det sandelig blevet en dejligt skiv til tursejlads.
  God tur til Norge! … Da jeg i sin tid kom forbi Stavanger, sejlede jeg øst på og op i Lysefjorden. Det kan jeg anbefale … Det er utroligt smukt.
  Også ture ud til Kvitsøy og Espevær kan anbefales.
  Og når du er kommet til Bergen, ville du ønske, at du havde mere tid, så du kunne komme længere nord på … Du har vel set facedbook-gruppen – Vestnorges skærgård – med indlæg fra sejlere, der agter sig til den norske vestkyst i år … Måske der er tips dér, du kan få glæde af.
  Go’vind og go’tur!
  Dbsh Flemming

  1. Det tager også meget af tiden fra de ellers normale fritids interesser som venner og byture mm:) men det jo et valg, og det at sejle står i de her år øverst på listen:)

   Lysefjorden står også på min liste. Prædikestolen bliver jeg nødt til og se i ægte live:D

   Ja jeg er med i gruppen – Følger tæt de som skal afsted for og se hvad der er værd at sejle efter. Jeg er i tvivl om, om jeg kan nå helt til Bergen. Men Stavanger bør jeg kunne nå. Jeg har 5 uger ialt. Men det bliver i år meget vinden og vejret som får lov at bestemme.

   Jeg har også læst dine beskrivelser – Det er godt at samle så meget information som muligt. Det er jo et stort område hvor mulighederne er mange.

Leave a Reply