Sig pænt goddag til Sailing Casablanca

Nogle gange overrasker livet en – Jeg har altid været en sejlbådsejler, monohull både var det rigtige. Og det er de også i mange henseender. Men man skal ikke glemme, at når man rejser jorden rundt og bor ombord hver eneste dag, så er der en række ting som sejlbåde ikke kan give på samme måde som en katamaran. En katamaran er mere en lejlighed på vandet – Og det er jo præcis den måde jeg lever på herude.

Det er fedt og mærke hvordan en sejlbåd krænger 20 grader og skærer gennem søen. Bestemt. Men når man opholder sig på den altid, og med hav sejladser på flere uger, så bliver det hurtigt mere træls end sjovt at leve livet på 20 graders krængning eller skulle passe på at tingene ikke vælter ud af skabene i den ene side. En katamaran krænger ikke mere end maks 5 grader og vil sjældent krænge mere end dit kaffekrus bliver stående på bordet.

Og hvor intet vover, intet vinder – Og her var der en mulighed i mit liv jeg ikke ville lade gå forbi næsen. Så nu er Casablanca ved og blive gjort klar til nye eventyr. Og jeg glæder mig helt VILDT til og komme ud og sejle Casablanca og få mulighed for at inviterer flere med ombord:)

Hvem er Casablanca…

Casablanca er en Lagoon 450F, en 45 fods katamaran fra 2017. Hendes tidligere ejere er australiere, og købte hende fra ny i Frankrig i 2017 og sejlede hende herud på 17 måneder. De skal nu andre ting i livet og jeg var så heldig at spotte den var til salg.

Navnet Casablanca – hvorfor lige det? Her er svaret: Jeg kender Casablanca familien i Aarhus – det er en lille hyggelig familie som består af Cafe Casablanca, Mor Anna bageri, Sjette Frederiks Kro og meget snart Taboo Lounge – alle kendetegnes ved ordentlighed, hyggeligt værtsskab og tilfredse gæster. Det er hvad vi på Sailing Casablanca også vil efterleve. Derudover betyder Casablanca jo “det hvide hus” og det er jo præcis hvad hun også er:)

Casablanca skal være skibet og mit hjem der fortsætter mit eventyr herude. I tillæg til det, så inden turen fortsætter over stillehavet og det indiske ocean, så tager jeg derfor 1 fuldt år ekstra her i Fransk Polynesien, hvor vi laver det vi er bedst til. Sejle, slappe af og tage på eventyr i de mange atoller.

Det betyder også at der kommer opdaterede togter op – Så nu er det om at læse bloggen og få udfyldt en ansøgning og komme herud.  Der bliver forskellige måder at komme på eventyr på Casablanca. Så jeg er sikker på vi kan tilfredstille alle som vil være en del af mit og Casablanca’s eventyr.

3 meninger om “Sig pænt goddag til Sailing Casablanca

 1. Peter Skov

  Hej Martin, Set i bakspejlet ville du så være startet ud også i en katamaran? Ville turen over Atlanten også have været lettere i en kat?
  Jeg tænker selv også på at en kat vil være bedst, hvis det bliver muligt at “ta’ på tur”…

  Hilsen – og tillykke med skibet,
  Peter

  1. Hej Peter. Nu har jeg stadig til gode og prøve kræfter med den. Men umiddelbart ja. Der er så mange forholdsvis indlysende fordele ved katamaranen. Og herude i Stillehavet samt Caribien er det næsten 50/50 af katamaraner og sejlbåde. Så det virker til at flere og flere får øjnene op for dem, samtidigt med at de bliver bedre til og sejle og kønnere at se på;)

Leave a Reply