Så er båden pakket ind til næste sæson

Så kom båden på land. Den skulle egentligt have været på land d. 15 november, men der var ikke nok vand i havnen til den kunne sejles hen til beddingen. Så optagningen blev udsat til torsdag d. 20 november.

Det var en perfekt dag, ingen vind og ganske lunt efter årstiden.

Båden er nu blevet tømt for de ting der ikke kan være der gennem vinteren grundet frost. Alle skabe og døre er åbnet så der kan komme luft gennemstrømning og et par luger er åbnet så der kan komme frisk luft ned. Det plejer at virke rigtig godt.

Motoren er blevet frostsikret, vandtankene tømt, og lidt sprinklervæske er hældt i de forskellige afløb og toilettet, så jeg er helt sikker på, at der ikke skulle komme en frostskade.

Til sidst er båden dækket over med pressening og nu kan jeg bruge tiden på at gennemtænke ideer, projekter og ruter. Og lige pludselig er det tid til atter igen, at hive presseningen af og klargøre båden til en ny sæson.

20141206_141435907_iOS

6 meninger om “Så er båden pakket ind til næste sæson

  1. Hej Flemming. Det var et godt tip. Jeg vil da lige smutte ud og købe noget frostsikring. Har også tænkt på at hælde billig vodka i. Det har jeg hørt et par andre gøre.

 1. Hej Martin,
  Jeg har lige fået en mail, der fortæller, at du følger min “WordPress-blog Gimlefar” … Blot til din orientering, Martin, så stammer den fra et FTLF-kursus, og jeg har aldrig brugt den. Den blev kun oprettet til den kursusdag. Jeg er ren IT-mongol …

  Jeg har tidligere lave en primitiv blog vha. Google – http://flemmingtorp.blogspot.dk/ – hvor jeg har indsat lidt fotos og illustrationer og mails om nogle af vores sejlture …

  Jeg vil med spænding følge dine planer og din blog. Det er i sandhed et spændende projekt du har på bedding. Jeg selv har aldersmæssigt m.v. passeret den mulighed, så jeg holder mig til kystsejlads … og for 2015 overvejer jeg at følge FTLF flotillen noget af turen rundt i Østersøen …

  De bedste sejlerhilsener
  Flemming Torp

  1. Hej Flemming

   Helt iorden:) Jeg har fundet din anden side på blogspot nu:)
   Altid spændende og læse om andres erfaringer og ture rundt. Der er næsten altid et sted man ikke har hørt om, og som man så først opdager gennem andres beskrivelser.

   Ja tak det er også ved at tage form stille og roligt. Det sværeste er næsten at udvælge hvad der er need to have og hvad der er nice to have, når man skal udstyre båden til langtur. Man kan jo nemt købe sig så fattig så man aldrig kommer afsted.

   Måske vi jo ses i Østersøen så:) Jeg vil forsøge at støde til på et par punkter hvis muligt. Men vil mest koncentrere mig om Ålandsøerne.

   Mht til ankeret så er jeg utrolig spændt på og få det testet af – Er gået fra et ældre CQR anker, til et Delta anker i sommers. Det i sig selv var en stor forbedring. Men var dog ikke altid helt tilfreds. Min båd har desværre et stort vindfang grundet højt fribord, men også pga den meget brede mast, der med sit rulleprofil næsten har fordoblet arealet. Så når vinden får fat, tager den og rykker godt i ankeret. Så håber at det nu vil holde bedre med Rocna ankeret:)

   Forresten så melder jeg mig ind i FTLF her efter årskiftet, og har da planer om deltage i de flydende træf der er 🙂

   Hilsen Martin, Og godt Nytår:)

Leave a Reply